Seniorhus Odense genåbner 10. august

Seniorhuset genåbner den 10. august

Vi tager alle retningslinierne alvorligt og gør alt for at du skal opleve seniorhuset korrekt med respekt for myndighedernes retningslinier 

af Teit Rasmussen

 

 

Retningslinjer vedr. receptionen – TRYK HER

Retningslinjer vedr. cafeen – TRYK HER

Retningslinjer vedr. træ- og metalværkstedet – TRYK HER

Retningslinjer vedr. motion og fitness – TRYK HER

Retningslinjer for eksterne foreninger – TRYK HER

 

Du kan også downloade Kulturministeriets retningslinjer for indendørs foreningsliv af 10. juni 2020 – TRYK HER.

Masser af gratis muligheder
På nær sit uheld er Birgits histories sikkert typisk for mange seniorer. Mange har i forvejen et godt netværk og ting at tage sig til, men der er også en gruppe, som har behov for en håndsrækning og inspiration til aktiviteter, som kan holde gejsten oppe, men stadig indenfor de snævre grænser for den nuværende forsamlingsfrihed.

Og der er faktisk rigtig mange muligheder enten via internettet eller telefonen både i forhold til fysisk udfoldelse, men også mental adspredelse, som man let kan formidle videre eller selv gøre brug af. En række af disse tilbud og ideer kan du finde herunder.

Motion på video
Frivillige fra Ældreidrættens Hus i Odense har lavet en række meget fine motionsvideoer, som man gratis kan tilgå via www.ældreidrættenshus.dk

Nye venskaber gennem Snak Sammen
Danmark er meget anderledes i disse dage, og vi kan ikke besøge hinanden, som vi plejer. Derfor tilbyder Røde Kors og Boblberg alle i Danmark et digitalt “besøg”. Læs mere på www.boblberg.dk/Snaksammen

Drik afstands-kaffe
En meget simpel, men effektiv måde at mødes i små grupper er at inviterer nogle af dine naboer eller frivillige-venner til ”afstandskaffe” ude i det fri. Sæt stole op og husk rigeligt med afstand og håndsprit og frem for alt det gode humør.

 

Åben (gratis) telefonlinje
Det er på mange måder en speciel tid vi lever i… Det betyder at mange oplever at være isoleret – både fra omverdenen og fra de mennesker der betyder noget. Ring til Center for Mental Sundhed på – læs mere tryk her.

Brug Facebook
En profil på Facebook er et udmærket startsted til at sende information, opmuntring og små sjove indslag til sin familie, venner, naboer eller dem, som man normalt arbejder frivilligt sammen med.

Tjek Filmstriben
Hvor findes filmoplevelserne, mens landets biografer ligger lukkede og forladte hen? På filmstriben.dk har man samlet en række danske onlinetilbud, hvoraf nogle akut er stablet på benene, mens andre generelt kan anbefales. Det hele er som udgangspunkt gratis, og der er noget for alle aldersgrupper – læs mere her.

Find endnu flere tilbud, muligheder og inspiration på

www.hojskolerne.dk/sammen-hver-for-sig-kreativitet-i-en-krisetid/

 

Husk at aktiviteter, der omfatter nærvær med andre skal gøres med afsæt i de retningslinjer, som sundhedsmyndighederne har udstukket.