En telefonsamtale kan være nok til at bryde tomheden

Mulighederne er mange, når det drejer sig om alternativer til at bryde tomheden frem mod det tidspunkt, 
hvor foreningslivet vender tilbage i normale rammer. Svarene findes online.

Af Teit Rasmussen

På grund af den omfattende Corona-virus og tilstødende varianter har Seniorhus Odense nu været lukket ned af to omgange. Første gang var midt i marts efter, at Folketinget officielt med virkning fra 17. marts vedtog en hastestramning af epidemiloven og dermed gjorde forsamlingsforbuddet gældende.

Og i december var den så gal igen, og ingen ved her nogle uger ind i januar, hvor længe de nuværende restriktioner og deciderede nedlukninger vil være ved.

Her på sitet har vi tidligere bragt forskellige links til aktiviteter, som måske kan være interessant at kaste sig over, når nu man ikke kan samles i større grupper og fællesskaber. Vi gentager her nogle af de mest interessant:

Læs mere på Sundhedsstyrelsen, klik på billedet

Nye venskaber gennem Snak Sammen
Danmark er meget anderledes i disse dage, og vi kan ikke besøge hinanden, som vi plejer. Derfor tilbyder Røde Kors og Boblberg alle i Danmark et digitalt “besøg”. Læs mere på www.boblberg.dk/Snaksammen

Motion på video
Frivillige fra Ældreidrættens Hus i Odense har lavet en række meget fine motionsvideoer, som man gratis kan tilgå via motion på video  Ældreidrættens Hus (xn--ldreidrttenshus-wlbh.dk)

Drik afstands-kaffe
En meget simpel, men effektiv måde at mødes i små grupper er at inviterer nogle af dine naboer eller frivillige-venner til ”afstandskaffe” ude i det

fri. Ta’ vintertøjet på og fyld termokanden og husk rigeligt med afstand og håndsprit og frem for alt det gode humør.

Åben (gratis) telefonlinje
Det er på mange måder en speciel tid vi lever i… Det betyder, at mange oplever at være isoleret – både fra omverdenen og fra de mennesker, der betyder noget. Ring til Center for Mental Sundhed på – læs mere tryk her.

Brug Facebook
En profil på Facebook er et udmærket startsted til at sende information, opmuntring og små sjove indslag til sin familie, venner, naboer eller dem, som man normalt arbejder frivilligt sammen med.

Tjek Filmstriben
Hvor findes filmoplevelserne, mens landets biografer ligger lukkede og forladte hen? På filmstriben.dk har bibliotekerne samlet en række danske onlinetilbud, hvoraf nogle akut er stablet på benene, mens andre generelt kan anbefales. Det hele er som udgangspunkt gratis, og der er noget for alle aldersgrupper – læs mere her.

Find endnu flere tilbud, muligheder og inspiration på

www.hojskolerne.dk/sammen-hver-for-sig-kreativitet-i-en-krisetid/ 

 

Husk at aktiviteter, der omfatter nærvær med andre skal gøres med afsæt i de retningslinjer, som sundhedsmyndighederne har udstukket.